Sportmassage


    Het gevoel of er een harde knoop in je spier zit.

    Het gevoel dat je spieren continu op spanning staan.

    Niet lekker kunnen bewegen.

    Stramme spieren.

 

Allemaal herkenbare omschrijvingen van spierpijn, welke veroorzaakt worden door een te hoge spanning van de spieren (hypertonie).

De oorzaak hiervan kan gelegen zijn in overbelasting, stofwisselingsstroornissen, lokale infectie of een abnormale melkzuurproductie. Maar ook kou of een gebrekkige bloedcirculatie kunnen hierbij een rol spelen. Met een sportmassage wordt onder andere de werking van lymfevaten en bloedvaten gestimuleerd, de spierfunctie verbeterd, de samenhangende weefsels gestimuleerd, het afweersysteem hersteld, de productie van het hormoon dat vrijkomt bij stress (cortisol) wordt verminderd en pijn wordt gedempt.

De naam 'sportmassage' doet vermoeden dat deze vorm van massage alleen van toepassing is als je sport beoefent. Niets is minder waar. Een spormassage wordt welliswaar veel toegepast in de sportwereld, maar is voor bijna iedereen een oplossing. Bijvoorbeeld bij spierspanningshoofdpijn, een stijve rug, stramme kuiten of als verzorging na een pittige training. Een sportmassage kan je helpen bij een optimale prestatie (preparatief), ter vermindering van het risico op letsels (preventief) en om het herstel te bevorderen (curatief). Het is een vorm van massage die verschillende technieken gebruikt: sederende technieken om afvalstoffen af te voeren tot aan stimulerende technieken die de doorbloeding stimuleren en de stofwisseling verbeteren.


De Quick Recovery-methode©

Is een door mij zelf ontwikkelde methode. Hierbij worden voorafgaand aan de sportmassage een aantal spieren door mij aangeprikt met behulp van technieken uit de Dry Needling methodiek. Dit betreft een aantal spieren in armen, benen en romp die van nature de eigenschap hebben veel afvalstoffen vast te houden. Door het aanprikken van deze spieren ontspant de spier en kan er een snellere afvoer van afvalstoffen plaats vinden. Deze combinatie van Dry Needling en sportmassage zorgen voor een duidelijk merkbaar sneller herstel. Het verdient aanbeveling om na de behandeling de eerste uren voldoende water te dinken om het lichaam te ondersteunen bij de afvoer.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info