"Met een duidelijke diagnose een doelgerichte behandeling"

Wanneer je een duidelijke diagnose stelt, heb je de grootste kans op een doelgerichte therapie.

"Diagnosis is the nearest guess to the truth" (James Cyriax)

Vaak worden alleen de symptomen behandeld. De patiënt is dan even van zijn klachten af maar is niet genezen. Het is belangrijk om naar het geheel te kijken en niet alleen naar de plaats waar de klachten worden aangegeven. Dit is de reden dat veel klachten terug blijven komen.

Daarom heeft bij mij het stellen van een juiste diagnose de hoogste prioriteit. Hier besteed ik dan ook veel tijd aan. Ik ben er van overtuigd dat hier de basis ligt voor het succesvol slagen van de behandeling.

De klachten die in aanmerking komen voor  behandeling behoren tot de orthopedische klachten. Hieronder vallen de klachten aan gewrichten, spieren, pezen en banden. Deze klachten kunnen tijdens het werk of tijdens het sporten ontstaan zijn. Ook kunnen de klachten zich in de loop van maanden tot jaren hebben ontwikkeld. Enkele voorbeelden zijn: tenniselleboog, schouderklachten, nekklachten, acute/chronische lage rugklachten, beginnende knieslijtage, achillespees klachten, hielspoor, enz. Uiteraard kunt u contact met mij opnemen om te vragen of uw klachten voor behandeling in aanmerking komen.

Uiteindelijk vormt een helder behandelplan het begin van uw herstel. U krijgt duidelijke informatie, adviezen en oefeningen. Hiermee maak ik u mede verantwoordlijk voor uw eigen herstel. Fysiotherapie is ook samenwerken. Een krachtige combinatie voor een geslaagde therapie.

Naast de fysiotherapeutische behandelingen kunt u bij mij terecht voor een second opinion. Indien noodzakelijk kan ik u gericht verwijzen.

Sportmassage behoort ook tot mijn domein. Deze vorm van massage is bedoeld voor iedereen. Voor zowel de (top)sporter als niet sporter. Sportmassage kan helpen voor een optimale prestatie, ter vermindering van het risico op letsels en om het herstel te bevorderen. Op het gebied van herstel heb ik een eigen methode (Quick-Recovery-methode©) ontwikkeld waarbij de afvoer van afvalstoffen versneld wordt. Deze Quick-Recovery-methode© kan als optie worden toegevoegd aan de sportmassage.


Henk Piek

Orthopedisch Fysiotherapeut

Arbeidsfysiotherapeut/ Adviseur Arbeid en Gezondheid


 

 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info